h1

“Vallesos” número 3: La Riuada del 1962

4 Juliol 2012

Aneu al web de "Vallesos"

He tingut la sort de poder-me implicar més en aquest projecte de revista-llibre semestral que posa en relleu el patrimoni humà, cultural i natural del Vallès. La tercera edició pren cos perquè el projecte creix i es consolida, però també perquè la carpeta o dossier central té un alt valor documental. “Vallesos” representa el recull més exhaustiu de la memòria de la Riuada del 1962.

Seran moltes les edicions que apareixeran a cada municipi afectat per la catàstrofe natural amb més víctimes de la península Ibèrica des del terratrèmol de Lisboa al segle XIX.

“Vallesos” repassa la història poble a poble i des de diferents punts de vista: econòmic, polític, meteorològic,…També ofereix la primera traducció al català de la crònica que en va fer Josep Maria Espinàs per a “Destino”.

Les meves aportacions consisteixen en una crònica del que va passar a Sabadell i Sant Quirze del Vallès, també entrevisto els testimonis d’Anna Magrinyà, assistent social que va participar en la coordinació dels ajuts a Los Rosales (Sant Quirze) i en va fer la seva tesina; també Joan Busquets, que va viure la catàstrofe de L’Escardívol de Rubí.

Fora de la carpeta, signo un perfil de Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, de qui poso en relleu al seu sabadellenquisme; el sindicalista Álvar García Trabanca, sabadellenc d’origen extremeny vinculat a la lluita obrera i les comunitats cristianes de base, premi Solidaritat 2011.

Gaudiu-ne junt amb d’altres temes d’interès, com l’entrevista al matadeperenc universal Jaume Cabré, l’informe sobre el tritó del Montseny i el modernisme de Les Franqueses del Vallès.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: