h1

La bruixeria de “Vallesos”

29 Mai 2013

Aneu al web de "Vallesos"L’aparició del cinquè número de la revista “Vallesos” consolida una aventura de periodisme cultural imprès (!), nascuda en plena crisi econòmica. Però resulta que aquesta publicació semestral ha tingut bona acceptació i compta amb lectors fidels. El mercat publicitari, a més, es comporta suficientment bé.  El públic agraeix conèixer el seu entorn immediat, els elements de valor del seu àmbit, potser per comparança amb les ‘males’ notícies o l’actualitat prefabricada que copen els mitjans de comunicació convencional. I si ara tenim la sort de poder saber què està passant ara mateix a Bangla Desh, això també ens fa conscients de la nostra ignorància del més proper, i per això hi volem posar remei. Són temps de quilòmetre zero.

El projecte de “Vallesos”, doncs, està emparat per un encanteri. Per això no és d’estranyar que el número 5 de la col·lecció dediqui el seu dossier central, o ‘carpeta’, a les bruixes del Vallès. I ja aviso, no s’hi tracta pràcticament l’esoterisme, sinó que es parla de repressió i persecució de l’heterodòxia . El tema ens pot semblar distant, però la lectura de les successives pàgines va fluint i ens atrapa en un seguit de descobertes que tampoc no són tan llunyanes, sinó que hi podem trobar paral·lelismes amb l’actualitat.

En aquest cas, la meva aportació a “Vallesos” és ben variada. Dedico un perfil a Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, on poso èmfasi en la seva vinculació amb Sabadell i trec l’entrellat del seu pas per la política local. També hi trobareu una peça sobre les colles geganteres del Vallès i, finalment una petita recerca sobre els homenatges actuals al món de les bruixes al Vallès, com els Ajunts que fins fa poc celebrava la Sèpia Verda, l’esperit dels quals perviu en les actuals ‘Animalades’ a la cocapital del Vallès Occidental.

Us convido a moltes més descobertes: el poeta Francesc Garriga; el conte de Roc Casagran; el taxista poeta de Cardedeu; els actors vallesans de “Polseres vermelles”; un peculiar episodi de la guerra de Successió a Terrassa (1713) … Teniu mig any per anar assaborint tot el contingut: petites lectures per anar repartint la inversió de 8 euros.

Presentació a Can Capablanca (Sabadell), el 28 de maig de 2013

Presentació a Can Capablanca (Sabadell), el 28 de maig de 2013

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: