h1

Tardor 2013 (2/3)

29 Desembre 2013

Imatge,

2. Novembre. Moon Consultoria.

Una de les meves vocacions ha estat la docència. Per una cosa o l’altra, en el seu moment vaig posar per davant el periodisme. Emperò, l’actual etapa de ‘reinvenció d’un mateix’ m’ha propiciat l’acostament a l’ensenyament, i en les diferents ocasions que he exercit de ‘professor’ he pogut fer m’he sentit molt bé davant d’una aula plena de gent disposada a aprendre. L’ensenyament, per mi, és un entorn comunicatiu molt especial on em sento ben còmode.

La darrera experiència ha estat dins el programa MAP2.0 de la Consultoria Moon, concretament destinat a associats de la Cambra de Comerç de Girona. S’hi van interessar un grup de petits i mitjans empresaris, alguns dels quals pretenien posar en marxa un nou negoci i d’altres trobar noves vies de projecció. El programa MAP2.0 té tres blocs, , i la meva funció ha estat acompanyar els participants durant el Taller de Màrqueting Digital, precedit per una ineludible classe magistral del consultor Roger Riera.

A banda de tractar les nocions bàsiques de màrqueting i la seva adaptació al món digital, les sessions s’han centrat en elaborar un pla real per al propi negoci. En definitiva, preteníem sistematitzar i racionalitzar allò que qualsevol petit empresari ja fa per ofici. Un pla de màrqueting serveix per evitar les accions intuïtives: analitzar la situació actual, l’entorn, establir uns objectius, elaborar bones estratègies i imaginar accions concretes, bo i establint prioritats. Finalment, concretar indicadors i elements d’anàlisi per quantificar la rendibilitat del pla. Els participants provenien de sectors diferents, i això ha estat un dels elements més enriquidors: s’han compartir idees i possibles solucions a les diferents problemàtiques exposades.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: