h1

Tardor 2013 (3/3)

29 Desembre 2013

3. Desembre: Vallesos n. 6

ImatgeLa revista Vallesos, recentment premiada per la Diputació de Barcelona, ja suma sis edicions. La resta d’activitats han tingut com a conseqüència una participació més discreta per part meva, que es concreta en el perfil al pintor sabadellenc Xavier Oriach. Ha estat una coneixença interessant, tant per l’obra com per la personalitat de l’artista, un octogenari que ha fet tota la seva carrera a França, entre París i Normandia. La ciutat natal l’ha homenatjat aquesta tardor amb dues exposicions simultànies al Museu d’Art de Sabadell i a l’Alliance Française. Ha estat una gran oportunitat per reconèixer un creador que també compta amb una biografia plena d’interès.

El present número de Vallesos esdevé un nou mostrari dels valors patrimonials, presents i passats de la comarca. En destaco el dossier central dedicat a l’ametllenc internacional Eugeni Xammar, així com els diferents reportatges dedicats als antics pobles que han quedat desdibuixats en les conurbacions de les ciutats grans. El conte d’Isabel-Clara Simó i l’entrevista al periodista molletenc Jaume Barberà és l’altre exemple de la cultura actual del Vallès.

Quim Soler i  Ferret

La disrtibució de la revista Vallesos ha coincidit amb la presentació de la novel·la París-Bis, de Quim Soler i Ferret. La meva participació en aquest cas és la revisió d’unes quantes pàgines, creades a partir del reconeixement informàtic del manuscrit original. No ha estat una tasca ingent, però m’ha fet especial il·lusió col·laborar-hi. Vaig conèixer personalment en Quim Soler quan jo tenia 18 anys i em va semblar un personatge extraordinari. Ja l’havia escoltat a la ràdio, però després de la trobada me’n vaig convertir en adepte, alhora que vaig gaudir amb la lectura de les seves novel·les. La seva mort precoç va ser una gran pèrdua. M’alegra molt que el manuscrit de París-Bis ja sigui una realitat i espero llegir-lo ben aviat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: