h1

“IMPRESCINDIBLE INGLÉS ALTO (se descartarán candidaturas si no se cumple este requisito)”

6 febrer 2014

Les persones que busquen oportunitats professionals s’han d’acomodar a la demanda.No descobreixo res: és imprescindible formar-se i posar en valor les competències adquirides fins al moment perquè siguin vàlides per als nous oficis. Dit això sobre la demanda, també podem parlar de l’oferta, ja que també vull discutir certs criteris de selecció d’alguns reclutadors.

“IMPRESCINDIBLE INGLÉS ALTO (se descartarán candidaturas si no se cumple este requisito)” apareix en un anunci trobat avui dijous 6 de febrer de 2014. I no és un cas aïllat. Trobo que establir aquest criteri va en contra de la companyia que publica l’oferta, ja que segurament està perdent el contacte amb bons candidats.

Veieu el reportatge "Exportistes"Hi ha competències tècniques que costen molt més d’adquirir que les lingüístiques, i per tant són més determinants en un perfil. Una llicenciatura, un grau professional, un màster, un curs tècnic, … junt als anys d’experiència professional, marquen les competències completes d’un candidat . S’han forjat amb esforç, estudi i dedicació. En canvi, parlar, fer-se entendre i entendre els interlocutors és una de les activitats racionals més naturals de les persones, i per les quals som més permeables a l’hora d’adquirir-les. Un idioma es pot perfeccionar amb un relatiu curt termini d’adaptació, si ja es compta amb una base (per exemple un nivell mitjà o mitjà-alt) i, sobretot, si la realitat pressiona. El llenguatge és molt més mal·leable No es pot posar per damunt de l’estudi teòric, la praxi professional, la cultura adquirida, les habilitats tècniques o els trets psicològics. Probablement, un treballador s’adapta a un idioma de treball abans d’assumir els valors de l’empresa.

Poso per exemple el reportatge “Exportistes” de @30minuts a Televició de Catalunya, on apareix un comercial amb un nivell acceptable de ‘first’ -queda clar que no és “inglés alto”- i que tanmateix s’obre camí al mercat internacional. ¿Hagués hagut de quedar a casa o esperar-se i invertir temps en una acadèmia per assolir un nivell alt? Segurament aquest empresari no volia esperar i va entendre que amb el nivell de què disposava ja era suficient.

No és qüestió de categoritzar a partir d’un cas concret, però. Així mateix, en el mercat laboral també caldria revisar certes impostures categòriques.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: